NEKA U22 – Szekszárdi FGKC  30-29 (14-13) Felnőtt mérkőzés

NBII Női Dél-Nyugat
7. forduló

Vezette: Antal Á., Antalné R. I.  30 néző
Kiállítások: 6 perc + 1 piros lap, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/0, illetve 4/4.

Szekszárdi FGKC: Tóth I. (kapus) – FARKAS A. 5 – Kapás T. 3 – Bognár Zs. 2 – GULYA K. 2 – KAVECZKI E. 11(4) – Szentes L.
Csere: Schell G. (kapus) – Nagy A. (kapus) – Dinnyés D. – PATAKI N. 6 – Bucskó G. – Baksai B. – Csorba K.

Eredmény alakulása:
16. perc 5-8,
22. perc 10-10,
42. perc 20-21,
55. perc 29-26.

Mindkét oldalon sok hibával kezdődött a mérkőzés, majd Kaveczki E. és Farkas A. góljaival előnyt szereztünk. Buta hibák, eladott labdák miatt hamar egyenlített a hazai csapat. A 15 éves Pataki N. beállásának és eredményességének volt köszönhető, hogy szoros maradt a félidő. A Kaveczki E.-Gulya K. párost egyre szorosabban fogták, a többiek pedig nem tudtak hozzátenni.
A második félidőben plusz energiákat mozgósítva küzdöttünk, küszködtünk. Többször változott a vezető gárda összetétele. Sajnos alig volt védés a kapuban, így a fáradó csapatunk hátrányba került. A lényegesen erősebb kispaddal rendelkező hazaiak kevesebbet tévedtek. Még egyszer sikerült “összekaparni” magunkat, 25 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettünk. 3 másodperccel a vége előtt három játékosunk asszisztálásával egy gyenge lövés ment a kapura, de a kapusunk megint “elszállt” a másik irányba. Az utolsó negyed órában a játékvezetők is sokat tévedtek ellenünk, ami egy ilyen szoros találkozón meghatározó volt.

Bordán Anna: Ebben a bajnokságban a legerősebb NEKA állt fel ellenünk, széles variációs lehetőséggel. Az első félidőben lehetett volna komoly előnyt szerezni, de ezt az esélyt elpackáztuk. Sokkal kevesebb lehetőséggel rendelkező csapatunk próbált küzdeni, de a fáradtság már sok hibát hozott. Így is az utolsó pillanatig volt sanszunk.
Ami szomorúságot okoz számunkra, hogy úgy tűnik több játékosunk is nem akarja, vagy nem tudja betartani a taktikai utasításokat. Nem fogadja be a segítséget, ami talán a nem reális önértékelésből adódik. A példamutató hozzáállású és teljesítményű Kaveczki-Gulya páros mellett ma nagy örömet okozott Pataki N. teljesítménye. Mentálisan még mindenképp kiemelhető Farkas A. hozzáállása és teljesítménye, bár neki még komoly fizikai hiányosságai vannak a hosszú kihagyás után.

felvétel a mérkőzésről…