Mohácsi TE 1888 – Szekszárdi FGKC  27-13 (13-7) NB I/B Felnőtt mérkőzés

Átgázolt rajtunk a Mohács, mi pedig közelről néztük!

Vezette: Ágnecz T., Sipos O.   350 néző

Kiállítás: 12 perc, illetve 10 perc + 1 piros lap (Gyenis P. 3×2 perc)

7m:-es: 8/7, illetve 3/3.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – Grénus G. 1 – Farkas A. 1 – Gyenis P. 2 – Tóth B. – Fehér T. 6/3 – Kónya D. 2
Csere: Szalai Sz. (kapus) – Bíró F. – Bencze D. 1 – Balázs K.

Sok érdeklődő – negyede szekszárdi – előtt kezdődött a mérkőzés. Nagy Sz. ugyan jegyzőkönyvbe került, de lehetőséget nem kapott (rövid időn belül műteni fogják).

Az előkészületi mérkőzéseken megszokott két beállóval kezdtünk, sajnos sokkal gyengébben. Fehér T. próbálkozásaiban volt esély – időnként sikeres is volt -, de a vendéglátók remekül védő kapusa őt is elbizonytalanította. Farkas A. inkább csak küszködött, lassú tempóban, kevés sikerrel. Beállósaink és szélsőink alig kerültek helyzetbe, potyogtak ki a labdák a kezekből. Két kihagyott ziccerünk után az ellenfél két büntetővel és egy beállós góllal megszerezte az előnyt (7. perc 3-0). A félidő további részében – ha visszatudtunk érkezni – felállt fal ellen jól védekeztünk. Viszont elől sorban adtuk el a labdákat, így tovább nőtt a különbség.

Bíztunk a jobb folytatásban, de még az első félidőt is alul tudtuk múlni. Kilenc percig nem lőttünk gólt, de már a védekezés is szétesett, megalázóvá vált a különbség (39. perc 20-7). Szerencsére a Mohácsnál jöttek a cserék, és a mérkőzés színvonala borzasztóan visszaesett. Egymás hibáiból éltek a csapatok, számtalan technikai hiba és eladott labda “színesítette” a játékot. Ebben a szakaszban Schell G. ziccervédései, illetve a végén a két serdülő korú játékosunk egy-egy villanása jelentett üde színfoltot. Fehér T. értékesített büntetőjével zárult ez a számunkra szomorú mérkőzés.

Horváth Szimonetta: Az előkészületi és a kupa mérkőzések után érthetetlen volt számomra ez a rossz teljesítmény. Különösen a játékosaim akaratgyenge hozzáállása volt óriási csalódás. A Vasi és a Szilvi kiválása miatt nagyon szűk a keretünk, de ez akkor sem tolerálható.
Felvétel a mérkőzésről…