Marcali VSZSE – Szekszárdi FGKC 24-27 (14-10) felnőtt mérkőzés

Izzadtság szagú győzelem!!!

Vezette: Altmár, Horváth   150 néző

Schell(k) – Gkezilabda2rénus 5 – Farkas 4 – Horváth 3 – TÓTH 4 – VASAS 7/3 – Reisch 3
Cs: Mészáros(k) – Urfi – Nagy – Lengyelfalusy 1

7m-s: 7/6, illetve 4/3.       Kiállítás: 8 perc, illetve 10 perc.

A hazaiak nagyon nyitott, mi zárt védekezéssel kezdtünk. Könnyedén lőttük a gólokat, de kaptuk is, mert középen a védekezésünk nem működött (6.perc 3-3). Az eladott labdáinkból lőtt könnyű találatok hatására előnyt szerzett a Marcali (18.perc 10-7). Kapusaink négy ziccert is hárítottak ebben az időszakban,ezért nem lett brutális a különbség. Nyitott védekezésre váltottunk, valamivel jobbak is lettünk hátul, de a cselező embereik mégis megtalálták időnként a helyeket, és ziccerből voltak eredményesek. Kihagytunk büntetőt és két ziccert, ezért nem tudtunk közelíteni (28.perc 13-10). A félidő hajrájában ismét két buta hibát elkövetve kettős emberhátrányba kerültünk, és egy büntetőt is értékesített az ellenfél.

Négy mezőnyjátékossal kezdtük a második félidőt, ismét kaptunk egy büntetőt, ötre nőtt a különbség. Teljesen zárt “hatos falra” álltunk vissza, nagyon sokat javult a védekezésünk. Mégis 21 perc kellett ahhoz, hogy utolérjük a házigazdákat. Ziccereket hibáztunk, kapusaink a második félidőben alig találkoztak a labdával (2 darab védés), és a sporik is nehezen akartak belenyugodni abba, hogy megfordul a mérkőzés (51.perc 22-22). Az első félidőben támadásban jól játszó Tóth B. mellé feljavult Vasas E., Grénus G. és Horváth Sz. eredményessége. Az elfáradó vendéglátók mindent megpróbáltak, de a végén alig jutottak lehetőséghez. Az utolsó percekben ügyesen kapcsolódott be a játékba Lengyelfalusy V., aki egy góllal és egy kiharcolt büntetővel segítette csapatunkat. Az utolsó perceket 5-2-re nyerve sikerült elhoznunk a két pontot, egy nagyon nehéz csata után.

Tabajdi Ferenc: Habár a hölgyek csodákra képesek, de bízom benne, hogy ezt az első félidőt már nem tudjuk alul múlni! A másodikban már látszottak körvonalai a közös akaratnak.
Sokat gondolkoztam azon, hogy erről a játékvezetésről valami frappánsat, de nem sértőt mondjak. Nem sikerült találnom, így hagyom az egészet.

arrow-up