Győri Audi ETO KC U18 – Szekszárdi FGKC 25-24 (9-14) NBI/B Felnőtt mérkőzés

Vezette: Réti T., Szedmák M.   100 néző

Kiállítás: 10 perc, illetve 8 perc (ebből 3×2 perc Grénus G. piros lap)

7m-es: 4/1, illetve 9/6.

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – GRÉNUS 3 – WEIGEL 8/3 – Nagy 3/2 – Tóth – Kaveczki 3/1 – Tauker Erika 3
Cs: KÓNYA 2 – Gyenis 1 – Fehér 1 – Tutti – Tauker Eszter

Szekszárdi szempontból jó előjelekkel kezdődött az első bajnoki mérkőzés. A három sérüléssel bajlódó játékosunk (Gyenis, Fehér, Tauker Erika) vállalni tudta a játékot, bár nem voltak még tökéletes állapotban.

A hazaiaknál – a felnőtt csapatban tréningező – öt korosztályos válogatott hölgy nem kapott engedélyt a szereplésre a vezetőedzőtől. Az első öt perc gólváltásai után a jó védekezés mögött Schell G. “lehúzta a redőnyt”, aki többek közt három büntetőt is hárított (5. perc 2-2, 17. perc 2-9). A labdacsapdás védekezést alkalmazó vendéglátókat türelmes támadással kijátszottuk, és a kihagyott helyzetek ellenére tetemes előnyt szereztünk. Róth Kálmán, a házigazdák mestere öt percen belül másodszor kért időt, védekezést váltottak, és zártabb védekezésből, labdaszerzésekből könnyű gólokat lőttek (26. perc 7-11). A következő percben a jól játszó Grénus G. megkapta harmadik 2 percét, így kizárásra került. Az utolsó két percben hárman is betaláltak nálunk, így viszonylag nagy előnnyel mehettünk pihenni.

A második félidőt egy kihagyott büntetővel kezdtük. Mintha az öltözőben maradtunk volna, pillanatok alatt szorossá tette a mérkőzést a hazai gárda (34. perc 13-15). Küzdöttünk, de kimaradtak a büntetők és a ziccerek, így maradt a különbség (48. perc 17-19). Eladott labda, majd sánc az ellenfélnél, ezekből indulnak a zöld-fehérek. Gólok és büntető, itt már a Gabi sem tudott segíteni, először vezet az ellenfél (50. perc 20-19). Weigel Z. passzívnál kétszer bravúros átlövésekkel egyenlített, majd Kónya D. is egy remek ejtéssel teszi ugyanezt (56. perc 23-23). Weigel Z. túl keményen állítja meg az ellenfél legjobbját, így emberhátrányba kerülünk. Kettő gólt kapunk, majd Kaveczki E. értékesít egy büntetőt, másfél perccel a vége előtt 25-24. Hosszan támadnak a hazaiak, de a végén sáncról Schell G. kezébe pattan a labda. Mi kérünk időt, fél perc van hátra. Látszik, hogy mindenki Weigel Z.-ra vár, ő vállalja is a lövést. Sajnos a sáncról levágódik a labda az ellenfélhez, időkérés. A visszalevő kilenc másodpercet a végén kijátszották a győri fiatalok.

Horváth Szimonetta: A Gréti kizárása komolyan befolyásolta a mérkőzés végeredményét, védekezésben nem tudtuk pótolni. Ennek ellenére a döntetlent megérdemeltük volna, a végén nem volt szerencsénk.

Felvétel a mérkőzésről: