Győri Audi ETO KC. II. – Szekszárdi FGKC 26-35 (11-20) felnőtt mérkőzés

A Budaörs-öt verő győriek ellen jó játékkal, magabiztos győzelem!

kezilabda2Vezette: Ács, Tóbiás   100 néző

Szekszárdi FGKC: Mészáros(k) – GRÉNUS 7 – FARKAS 5 – URFI 3 – Horváth 2 – VASAS 5/2 – Reisch 4 Cs: SCHELL(k) – TÓTH 6 – Nagy 3

7m-s: 3/2, illetve 2/2.       Kiállítás: 8 perc, illetve 10 perc + 1 kizárás (3×2 perc Reisch)

Mintha a szombathelyi meccset folytattuk volna az elején. Hiába védett háromszor is Mészáros, a rossz átlövések, kihagyott szélső helyzetek miatt előnybe került a zöld-fehér csapat (9.perc 4-1). Két győri hiba után lerohanásban Horváth Sz. kétszer ziccerhelyzetbe hozta Farkas A.-t, aki kihasználta lehetőségeit. Tóth B.-t is többször remekül hoztuk helyzetbe, Reisch G. is meglőtte első gólját, így 4 perc alatt fordítottunk (13.perc 5-7). Jött a hazai időkérés, rövid időre segített is, akiket ebben a szakaszban a szerencse is segített. Kapus hátáról bepattanó labda, sáncról kapuba csorgó labda, stb. (18.perc 8-9). A következő tíz perc döntötte el a mérkőzést. Egyre jobban összeállt a védekezés, a kapuba beálló Schell G. jól védett, támadásban pedig a mérkőzést betegen vállaló Vasas E. is eredményes lett, illetve gólpasszokkal tömte társait. Ennek eredményeként 9-1-re nyertük ezt a szakaszt (28.perc 9-18). A félidő utolsó perceiben még 2-2 gól született.

A második félidőben parádézó Grénus G. góljával 10-re nőtt a különbség. Rövid időre kicsit könnyelmű lett a játékunk, de ezt egy időkéréssel gyorsan sikerült megoldani. Vasas E.-t követő emberfogással kikapcsolták a játékból, kicsit közelített az ellenfél (12.perc 18-25). A következő percben egy túlzott ítélettel Reisch G. megkapta harmadik kiállítását. Az elfáradó Horváth Sz. helyére – a korábban is már becserélt – Nagy Sz. állt, és ügyesen oldotta meg a feladatát. A 53. percben a szerencse is mellénk állt, Farkas A. – miközben fellökték – ellőtte a labdát, ami a kapus lábairól valahogy bevánszorgott a kapuba. Ezzel ismét tíz lett a különbség (23.perc 22-32). A visszalévő percekben felváltva estek a gólok. A főleg védekezésben szereplő Urfi D. is lőtt egy szép átlövés gólt. Az utolsó találatot a hazaiak lőtték, így visszaállt a félidőben kialakult különbség.

Tabajdi Ferenc: A védekezésünkben volt egy egész jó szakasz, támadásban pedig – minden nehézségünk ellenére – lőttünk 35 gólt egy remek csapat ellen. A több jó teljesítmény közül is kiemelném Grénus Gréti teljesítményét, aki 17 éves kora ellenére –  a múlt heti gyengébb produkció után – nem először bizonyult szerintem a mezőny legjobbjának.

 arrow-up