Gárdony-Pázmánd NKK – Szekszárdi FGKC  29-27 (16-19) NB I/B felnőtt mérkőzés

Végig volt esély, de a “kispad” döntött!

Vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.   200 néző

Kiállítás: 6 perc, illetve 8 perc.

7m-es: 11/9, illetve 8/6.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – Kónya D. 1 – Farkas A. 5 – Nagy Sz. 6/6 – GYENIS P. 5 – Fehér T. 3 – REISCH G. 7
Csere: Bíró F.

A betegséggel küszködő Farkas A. egy edzéssel, Tóth B. pedig edzés nélkül érkezett a mérkőzésre. Váratlan, új felállításban kezdett ellenfelünk, eltelt pár perc, mire alkalmazkodni tudtunk hozzá. A bal oldalunk Reisch G. és Fehér T. révén nagyon eredményes volt (7. perc 4-4). Schell G. előbb kezdett lövéseket hárítani, mint kollégája, így előnyt szereztünk (15. perc 6-9). A hazaiak felállást váltottak, erre készültünk, mégis itt buta hibák és tévedések jöttek (20. perc 11-11). A védekezésünkben továbbra is sok volt a hiba, de támadásban remekeltünk, Farkas A. átlövésekből, Gyenis P. bejátszásokból szállt be a góllövők közé. Nagy Sz. biztosan értékesítette a büntetőket. Ha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk hátul, nagyobb is lehetett volna a különbség a félidőben.
Kevés góllal kezdődött a második szakasz (37. perc 19-21). A hazaiak két beállóra álltak át. A két fizikailag nagyon erős hölgy minden cselekedetét elengedték a játékvezetők, amiből folyamatosan büntetőket kaptunk. Elöl sajnos a belső hármasunk teljesen passzívvá vált (42. perc 23-21). Kónya D. lőtt gólt szélről, majd egy váratlan bejátszás Gyenis P. kezébe, és sikerült egyenlítenünk (46. perc 25-25). A következő percek a kapusokról szóltak, 7 percig nem esett gól. Utána Nagy Sz. a “pipába” akarta lőni a büntetőt, Fehér T. pedig “agyonlőtte” ziccerből az elugró kapust, miközben az egész rövid üres volt. Ez a két hiba megpecsételte fáradó csapatunk sorsát. Schell G. mutatott be egy-két bravúrt, de az átlövéseket könnyedén lőtték be a pihentebb hazai átlövők.

Tabajdi Ferenc: Próbálok mindent megtenni, mégis úgy érzem, nekem van lelkiismeret-furdalásom a történtekért. Hisztit, képvágásokat látok, magyarázkodásokat hallok, miközben akarati hiányosságokat érzek, és a legegyszerűbb, megbeszélt helyzetekben is hibázunk.