FTC II. Zugló – Szekszárdi FGKC 29-34 (16-18) felnőtt mérkőzés

Nagy küzdelemben, jó mérkőzésen!

Vezette: Driskezilabda(1)(210x140)(1)zku, Ónodi  150 néző

Szekszárdi FGKC: Schell(k) – Grénus 2 – Farkas 4 – NAGY 7 – TÓTH 5 – VASAS 12/3 – Reisch 2 Cs: Mészáros(k) – Urfi 1 -Horváth 1

7m-s: 7/6, illetve 4/3.       Kiállítás: 4 perc, illetve 8 perc.

Gyors, lendületes támadásokkal és kihagyott helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, felváltva estek a gólok (7.perc 4-4). A következő percekben – az egyébként az egész mérkőzésen kiválóan játszó hazai átlövők – néhány rossz átadása után 3 gólos előnyt szereztünk (10.perc 4-7). A faultokat a vendéglátóknak kedvezően megítélő játékvezetők Reisch G.-t rövid időn belül kétszer kiállították. Így az egyébként is véges védekezési variációinkat teljesen beszűkítette. Az emberhátrányoknak köszönhetően az ellenfél kiegyenlített (18.perc 10-10). A remekül játszó Vasas E., Nagy Sz., Tóth B. eredményességének köszönhetően – bár a Fradi belső játékosait továbbra sem tudtuk megállítani – nem tudta átvenni a vezetést a hazai csapat. Sőt az utolsó percben lőtt két gólnak köszönhetően előnnyel mehettünk pihenni.

A második játékrész elején jött egy kis hullámvölgy, kihagyott ziccerekkel, szélső hibákkal és először hazai vezetést mutatott az eredményjelző (37.perc 20-19). Sajnos a bajnokságban eddig kiválóan teljesítő szélsőink támadásban gyenge napot fogtak ki. Háromszor is egyenlítettünk, de a zöld-fehér fiatalok mindig válaszoltak (42.perc 23-22). Ismét emberhátrányba kerültünk, de mint pár meccsel ezelőtt, ez jó jelnek bizonyult. Feljavult a védekezés és a kapusteljesítmény, és egy 6-0-s etappal gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést (49.perc 23-28). Ebben az időszakban feljavult az addig passzívan támadó Farkas A. teljesítménye, és ez a 3 gólja mellett megkönnyítette a többiek lehetőségeit is. Az utolsó 10 percben volt, hogy 4-re csökkent, de volt, hogy 6-ra nőtt a különbség, igazán jelentős dolgok már nem történtek.

Tabajdi Ferenc: Küzdünk, küszködünk. De mindig van kiemelkedő teljesítmény a csapatban! Vékony jégen járunk, de eddig nem szakadt be, reméljük a legjobbakat!

arrow-up