Dunaújvárosi KKA – Szekszárdi FGKC  31-24 (14-15) NB I/B felnőtt mérkőzés

A fizikailag jobb és jóval edzettebb hazai gárda a második félidőben döntésre vitte a “csatát”.

Vezette: György K. A., Horváth A.   100 néző

Kiállítás: 18 perc + 1 piros lap (3×2 perc), illetve 12 perc.

7m-es: 6/6, illetve 3/3.

Szekszárdi FGKC: Schell G. (kapus) – Kónya D. 1 – Farkas A. 3 – Nagy Sz. 5/3 – Gyenis P. 2 – Fehér T. 5 – Reisch G. 5
Csere: SZALAI SZ. (kapus) – Tóth B. – BÍRÓ F. 3 – Balázs K. – Ambrus K. – Kocsis A. – Sárecz A. – Feri D. – Bencze D.

Az ifjúsági mérkőzésről átmentett remek hangulattal kezdődött a találkozó. A dunaújvárosiak szereztek mindig egy-két gólos előnyt, de főleg Fehér T. és Gyenis P. eredményességével folyamatosan egalizáltunk (13. perc 6-6). Ismét két gólt kaptunk, de a kapuscsere után Szalai Sz. jól védett, négyszer találtunk be a házigazdák kapujába. Reisch G. indulásból, Nagy Sz. büntetőkből volt eredményes (22. perc 8-10). Az ellenfél megpróbálta a 7-6 elleni játékot, de előszőr ebből is mi jöttünk ki jobban (25. perc 9-13). Az utolsó percekre kezdett megérni az emberelőnyös játékuk, elől pedig egyre többet hibáztunk, de azért még előnnyel mehettünk pihenni.
Sajnos a második félidő első öt perce eldöntötte a mérkőzést. Öt támadás, öt eladott labda, öt kapott gól (19-15). Az ifin is betegen játszó Bíró F. hozott egy kis színt a játékunkba, az ő és Reisch G. eredményességével még sokáig volt esélyünk a felzárkózásra (50. perc 26-23). Fanni eddig bírta, nem tudott tovább játszani. Sajnos nem volt, aki a helyére lépjen, mert a második félidőben indiszponáltá vált a három átlövőnk játéka, akik az első húsz percben eredménytelenek voltak (Fehér T. és Nagy Sz. végig). A mérkőzés utolsó szakaszában már a játékvezetőkhöz sem tudtunk alkalmazkodni. Az óriási lendülettel érkező, sokszor lépéshibát elkövető hazaiaknak mindent megengedtek, mi pedig már képtelenek voltunk feltartóztatni őket. Hiába lőtt két gólt Farkas A., mert Tóth B. ziccert hibázott és Reisch G. is több helyzetet kihagyott, így az utolsó öt percben kinyílt az a bizonyos olló (55. perc 28-24).

Tabajdi Ferenc: Mondhatnám azt is, hogy 50 perc már megvan, csak az a 2×5 perc hiányzik. Sajnos ennél nagyobb a gond. A fáradtság a játékfegyelmi hibák tömkelegét hozza elő. Ami még nagyobb probléma, hogy egy-két játékosomnál akarati, koncentrációs hiányosságokat érzek.

[poll id=”8″]