Dunaújvárosi KKA II. – Szekszárdi FGKC 29-27 (15-13) Felnőtt mérkőzés

Az idei legjobb teljesítmény sem volt elég a győzelemhez.

Vezette: Balogh, Tóth   150 néző

Szekszárdi FGKC: Pálinkás(k) – GRÉNUS 2 – FEHÉR 6 – Gindeli – Gyenis 3 – NAGY 13/6 – Tauker Erika 2 Cs.: Tancz(k) – Szalai(k) – Tauker Eszter – Tóth 1 – Kónya

7 m-es: 9/6, illetve 8/6.       Kiállítás: 2 perc, illetve 8 perc.

A bajnokság legjobb formában levő csapatához utaztunk, nem a legjobb előjelekkel. Reggel derült ki, hogy Weigel Z. és Nick V. beteg, nem tudnak játszani. Gindeli P. vállalta a játékot, de a sérülése nagyon hátráltatta a mérkőzés folyamán. Soha nem látott felállításban, remekül kezdtünk támadni, sajnos kapus védés nem volt (15. perc 8-8). Tancz K. beállása után rögtön védett három labdát (18. perc 8-10). A “sporik” kisegítették a hazaiakat. Két lépéshibás gól, majd két jogtalan kiállítás, máris vezet az ellenfél (25. perc 13-12). Bal szélen sorban maradnak ki a ziccerek és a helyzetek, kisebb hibák a kapuban, hátrányban fordulunk. Sajnos a kapuban kopírozzuk az elejét, duplázódik a differencia (41. perc 21-17). A végig remekül játszó átlövőnk (irányítónk) és a sokat dolgozó beállósaink révén mindig felzárkózunk (49. perc 26-24). Pálinkás V. a végére megtalálja a “fonalat”. Sajnos egymás után két büntető marad ki, de Gyenis P. góljával minimális a különbség (55. perc 27-26). Támadunk az egyenlítésért, de két tévesen elvett labdával megpecsételődött a sorsunk.

Tabajdi Ferenc: Sajnálom a lányokat, mert ma többen, nagy akarattal, remek koncentrációval, időnként még erőn felül is teljesítettek. Lehetett volna egyenesebb a kapusteljesítmény, bal szélről három meccsre való helyzetet hagytunk ki, mégis úgy érzem, hogy ma nem érdemeltünk vereséget.