Dorogi ESE – Szekszárdi FGKC  24-27 (14-16) NB I/B felnőtt mérkőzés

Halovány védekezés, időnként színvonalas támadások, ma ennyi elég volt!

Vezette: Dáné R., Komáromi T. É.   150 néző

Kiállítás: 10 perc, illetve 14 perc + 1 piros lap (3×2 perc Farkas A.)

7m-es: 4/4, illetve 5/4.

Szekszárdi FGKC: SCHELL G. (kapus) – Kónya D. 1 – Farkas A. 4 – Nagy Sz. 6/4 – Gyenis P. 3 – FEHÉR T. 4 – REISCH G. 6
Csere: Ambrus K. – Tóth B. – BÍRÓ F. 3

A dorogi felújított csarnokban telt ház előtt kezdődött a találkozó. Egy buta védekezési hibával, majd egy eladott labdából kapott indításgóllal kezdtünk (2. perc 2-0). A következő percek Nagy Sz.-ről szóltak, lőtt egy “bombagólt” átlövésből, majd büntetőből egyenlített. Elkövetett egy nagy védekezési hibát, majd adott egy gólpasszt. Beszállt mellé a gólgyártásba Reisch G., Fehér T. és Farkas A. is, így komoly előnyt szereztünk (8. perc 3-7). Két-két gól után jött a “fekete leves”. Az egész mérkőzésen határozatlanul és gyengén védekező csapatunk támadásban is szórta a hibákat (eladott labdák, rossz lövések). Egyenlített az ellenfél (20. perc 10-10). Emberhátrányban Fehér T. hozta helyzetbe szélen Farkas A.-t. Még egyszer egyenlítettek a hazaiak, de utána Farkas A. percei jöttek. Kétszer szerelték szabálytalanul, ezekből Nagy Sz. büntetőket értékesíthetett, majd saját maga is lőtt egyet (27. perc 11-14). A félidő végéig felváltva estek gólok.

A második szakasz elején kettőt lőttünk – majd az ellenfél is –, de egy jó időszakkal növeltük az előnyt (42. perc 17-22). Különösen Reisch G. volt eredményes, aki még a kipattanó labdákat is “levadászta”, és ezekből is gólokat lőtt. Sajnos már a harmadik mérkőzés zsinórban, hogy a belső hármasunk a második félidőben alig tud gólt szerezni (2, 1, most 2). Ötperces gólcsend után három eladott Nagy Sz. labda, amit kegyetlenül büntetett az ellenfél (48. perc 20-22). Fehér T. betörésből talált be, majd a csereként beállt Bíró F. volt kétszer eredményes, majd adott egy gólpasszt Gyenis P.-nak. Megint megvolt közte az öt (53. perc 21-26). Aki azt hitte eldőlt, tévedett. Farkas A. harmadik, ugyanolyan buta faultját elkövetve piros lapot kapott, ami elindított egy kisebb “lavinát”. Kónya D. kihagyott helyzete után Reisch G.-t, majd pillanatokkal később őt is kiállították. Rövid ideig hármas, hosszabban kettős hátrányban játszottunk. Schell G. segített többször. Két gólt ugyan kaptunk, ám Bíró F. újabb gólja, majd Schell G. ziccer hárítása eldöntötte a mérkőzést (58. perc 23-27). Az utolsó két percben még kétszer eladtuk a labdát, de ez csak a különbségen változtatott már.

Tabajdi Ferenc: Többször is megpróbáltuk elfegyelmezetlenkedni a mérkőzést, negyedszerre nem sikerült. Örülni lehet a két pontnak és az időnkénti remek támadójátéknak. Viszont nagyon szomorúvá tesz, hogy ennek a nagyon fontos találkozónak ilyen dekoncentrált, csapni való védekezéssel álltunk hozzá.