Csurgói NKC – Szekszárdi FGKC 27-26 (11-14) Felnőtt mérkőzés

Hetek óta repedezik az a bizonyos korsó, ma ripityára tört!

Vezette: Járdi, Kazi   150 néző

Szekszárdi FGKC: Pálinkás(k) – GRÉNUS 3 – WEIGEL 11/5 – Gindeli 1 – Gyenis – Fehér 2 – Tauker Erika 4 Cs: Tancz(k) – Nagy 4/1 – Csajkó 1 – Kónya – Tauker Eszter – Tóth

7 m-es: 6/6, illetve 6/6.       Kiállítás: 4 perc, illetve 8 perc.

Az első negyedórában úgy tűnt, mintha tanultunk volna az előző mérkőzés lagymatag védekezéséből, viszont a kihagyott ziccerek miatt nem szereztünk tetemes előnyt (15. perc 3-7). Sajnos itt úgy gondoltuk, hogy már magától megy minden, a védekezésünk teljesen “kímélő tornássá” vált. Hiába lőttük a gólokat, az ellenfél mindig válaszolt rá. A második félidő elején még 10 percig folytatódott ez a tendencia (40. perc 15-18). Eladott labdák, időnként már vissza sem értünk védekezni, négy kapott gól zsinórban (43. perc 19-18). Próbáltunk ébredezni, de sűrűn jöttek a hibák. Ennek ellenére Nagy Sz. remek átlövés góljával megszereztük a vezetést (52. perc 23-24).

Megint jött két test melletti átlövés védekezés nélkül, majd még egyszer Nagy Sz. átlövésből volt eredményes (55. perc 25-25). Támadtunk, amikor Weigel Z. egy felugrásos lövésnél az ellenfél lábára érkezett és megsérült. Sajnos a sérülés teljesen megzavarta a csapatot, így a jóval nagyobb akarattal és koncentrációval játszó hazaiak megszerezték első győzelmüket. A döntetlenre még volt esélyünk, mert az utolsó pillanatban Nagy Sz. átlövése után Tauker Erika kezébe pattant a labda, aki nagy helyzetben a kapu mellé ejtett.

Tabajdi Ferenc: Hetek óta mondom: 15 perc védekezés nem elég, ne lezserkedjük el a ziccereket. Annyira pedig még nem jó ez csapat, hogy ne küzdjünk végig nagy akarattal és koncentráltan. Gyötrelmes volt ma a kispadon ülni, semmi sem működött rendesen. Weigel Z. sérülése pedig nem csak a találkozó végére volt hatással, hanem a következő mérkőzéseinket is meghatározhatja.