Budaörs KC – Szekszárdi FGKC 19-28 (12-14) felnőtt mérkőzés

Parádés védekezés + Vasas E. által vezényelt kiváló támadójáték = Óriási győzelem!

Budaörs, Városi Sportcsarnok, 1200 néző

Vezette: Herczeg-Südi

Szekszárdi FGKC: SCHELL(k) – Német 1 – FARKAS 2 – VASAS 14(6) – GULYA 3 – Fauszt 4 – Reisch 2
Cs: Mészáros(k) – Nagy1 – Zhorela 1 – Grénus

7m-es: 3/3, illetve 7/6.          Kiállítás: 14 perc, illetve 6 perc.

Az egész héten felbudaors_vs_fgkcpng01fokozott várakozás előzte meg a mérkőzést, mint a játékosok , mint a szurkolók részéről. Mint a gyerekek számolgattuk, hányat kell még aludni a mérkőzésig. Szekszárdról sosem látott létszámú közel 100 fős szurkoló kísérte el a csapatot. Az ő támogatásuk minden játékosunkban plusz energiákat mozgósított.

Óriási hangulatban, 1200 néző előtt kezdődött a mérkőzés. Fausztot az elejétől emberfogással próbálták kikapcsolni a játékból. A hazai csapat nagy tempójú támadásaival az elején voltak gondjaink, de támadásban a Vasas, Farkas, Gulya belső hármasunk jól bontotta meg a védekező falat, így 1-2 gólnál többel nem tudott vezetni az ellenfél (19 perc 8-6). A félidő utolsó harmadára kezdtünk egyre kevesebbet hibázni, és átvettük a vezetést (23 perc 9-10). A következő védekezésünknél megsérült Farkas, aki csak a második félidőben, és csak részfeladatokra tudott visszatérni a pályára. Nagy Sz. az utolsó percekben remekül helyettesítette, így félidőben már 2 gólos előnnyel fordulhattunk.

A második félidő 2-2 gyors góllal kezdődött (14-16). Innentől a remek védekezésünk mellé megjött az első félidőben hiányzó kapusteljesítmény is. A kapuba visszatérő Schell G. különösen az ellenfél kiváló szélsőit tette padlóra. Ebben a 20. perces játékrészben 3-4 szekszárdi gólra jött időnként 1 budaörsi válasz (22. perc 16-26).

Az utolsó percekben Farkast és Fausztot is pihentetve majdnem tartani tudtuk a különbséget. A mérkőzés után öröm volt látni a lányok felszabadult boldogságát és a szurkolóink frenetikus örömét.

Tabajdi Ferenc: A remek egyéni teljesítményeket csak a csapategység múlta felül. Az emberfogás megkönnyítette a dolgunkat, és mi éltünk a lehetőséggel.

Nagyon jó érzés volt ma a kispadon “ülni”.

arrow-up