Elnökségi határozat

Elnökségi határozat az MKSZ versenyeiről

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a koronavírus-járvány miatt döntött a 2019/2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat sorsáról.

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK 28/2020. (IV.8) számú határozata a bajnoki és kupamérkőzések befejezetté nyilvánításáról.
Határozat:
1. „A Magyar Kézilabda Szövetség 2020. március 14-től – a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit (a továbbiakban: „Mérkőzés sorozatok”) felfüggesztette.
2. A „Mérkőzés sorozatok” folytatására meghatározatlan ideig sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor.
3. Mindezekre tekintettel a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége a „Mérkőzés sorozatokat” befejezetté nyilvánítja.
4. A 3. pont szerint befejezetté nyilvánított „Mérkőzés sorozatok” esetében az alábbiakat kell alkalmazni:
a. Egyik „Mérkőzés sorozat”-ban sem kerülnek kiosztásra helyezések.
b. A „Mérkőzés sorozat”-ok alapján az adott évadban, adott bajnoki osztályban nem lesznek alacsonyabb bajnoki osztályba kieső és magasabb bajnoki osztályba feljutó sportszervezetek.
c. A nemzetközi kupa indulásra azok a sportszervezetek lesznek jogosultak, akik erre a 2018-2019. évi „Mérkőzés sorozat” alapján jogosultak voltak.
d. A „c” pont alapján nemzetközi kupa indulásra jogosultságot szerzett sportszervezet, a nemzetközi szövetség vonatkozó szabályzata szerint indulhat az adott nemzetközi kupasorozatban.”

Határidő: azonnal

forrás: mksz.hu